WIST JE DAT

... de registratie van het huur-contract én de plaatsbeschrijving verplicht is, en dit binnen de twee maanden na ondertekening.


Is het huurcontract na 2 maanden nog niet geregistreerd? Dan kan de huurder het opzeggen zonder opzeggingstermijn of vergoeding. De opzegging gaat in op de 1ste dag van de maand nadat de huurder heeft opgezegd.

PLAATSBESCHRIJVING:

WANNEER?

BIJ AANVANG EN EINDE WERKEN

CONSTRUCTIEVE PLAATSBESCHRIJVING

 

 

Een barst in uw muur, een vochtplek aan het plafond, gebroken dorpel, een deur die klemt,... het kunnen allemaal tekenen zijn van een bestaand structureel probleem. Het is van belang dat u nog voor de aanvang van de werken een tegensprekelijke plaatsbeschrijving laat opstellen. Zo vermijdt u een tijd- en geldrovende discussie.


Een plaatsbeschrijving is steeds van nut voor alle partijen. Bestaande schade wordt in kaart gebracht en nieuwe schade is dan ook duidelijk te onderscheiden.

BIJ AANVANG EN EINDE HUUR

LOCATIEVE PLAATSBESCHRIJVING

 

 

Bij aanvang van het huurcontract is een plaatsbeschrijving verplicht. Een grondige plaatsbeschrijving in aanwezigheid van huurder en verhuurder voorkomt ongewenste discussie op het einde van het contract.